Menjar Bé, Bo i Barat

Posted on

La Creu Roja a Catalunya ha presentat aquest dilluns el llibre “Per menjar bé, bo i barat“, que recull una cinquantena de receptes saludables al voltant de l’euro per persona. L’objectiu és facilitar que les famílies usuàries dels projectes socials puguin accedir a una alimentació variada, saludable i econòmica utilitzant productes frescos.

El receptari neix des de la perspectiva del dret a l’alimentació, que implica tenir accés a aliments suficients, de qualitat, nutritius, segurs i adaptats a les preferències culturals de les persones. Coordinat per l’equip de dietistes-nutricionistes de la Creu Roja, i amb la participació de grans cuiners i cuineres, el receptari ofereix una opció pràctica de receptes saludables, atractives i econòmiques, promovent el consum d’aliments locals i de temporada.

Aquí teniu l’enllaç: http://issuu.com/creurojacat/docs/receptari_permenjarbeboibarat_cat_a

A continuació podeu llegir tres de les originals receptes incloses dins el llibre:

Tàrtar de tomàquet (0,62 € per persona)

Ingredients per a 4 persones: 
– 1 kg de tomàquets sencers
– 1 cogombre en vinagre
– 3 cullerada sopera (c.s.) de ceba en vinagre
– 3 c. s. de ceba tendra
– 15 tàpares
– 1 ou sencer
– 1 c. s. de mostassa
– 1 c. s. de salsa de carn
– 1 cullera de postre (c.p.) de tabasco
– Oli d’oliva verge
-Sal i pebre

Elaboració:
1. Separeu la polpa dels tomàquets de les llavors. Seguidament, intenteu extreure la major quantitat d’aigua possible aixafant-los amb les mans, fins que obtingueu una textura semblant a la de la carn picada.
2. Bulliu l’ou i, un cop fred, esmicoleu-lo. A continuació, talleu en daus petits la ceba en vinagre, la ceba tendra, el cogombre i les tàpares.
3. Poseu la mostassa, la salsa de carn, el tabasco, l’oli d’oliva, la sal i el pebre en un bol. Remeneu-ho fins quequedin tots els ingredients ben lligats.
4. Afegiu a la mescla anterior la polpa de tomàquet i la resta d’ingredients. Barregeu-ho tot fins que quedi ben lligat.

Molls amb escates cruixents de patates braves (1 € per persona)

Ingredients per a 4 persones:
– ½ kg de molls
– 4 patates mitjanes pelades
– 6 c. s. de maionesa
– 2 c. s. de quètxup
– Oli d’oliva verge, sal i pebre

Elaboració: 
1. Talleu les patates en làmines fines i trossegeu-les amb el ganivet fins que semblin escates de peix.
2. Fregiu-les amb oli d’oliva, fins que quedin cruixents.
3. Traieu els lloms dels molls i talleu-los per la meitat. Salpebreu-los i fregiu-los en una paella pel costat de la pell fins que quedin cuits.
4. Gireu els lloms i coeu-los uns 10 segons pel costat de la carn.
5. Guardeu l’oli que quedi a la paella.
6. Per fer la salsa, barregeu el quètxup, la maionesa i l’oli que hagi sobrat de fregir el peix. Rectifiqueu-ho de sal i afegiu unes gotetes de salsa al plat.

Suflé de pa, ou dolç i panses (0,31 € per persona)

Ingredients per a 4 persones :
– 4 llesques fines de pa seques (60 g)
– 1,5 gots de llet
– Ratlladura de taronja
– 4 ous
– 2 c. s. de sucre
– 2 grapats de panses (sense pinyol)
– 1 c. p. de fulles de farigola
– 1 c. s. de licor
– Un polsim de canyella
– Oli d’oliva verge
– Sucre morè o blanc

Elaboració:
1. Poseu les llesques de pa en un bol ample.
2. Feu bullir la llet amb canyella i un xic de ratlladura de taronja. Aboqueu-la sobre el pa; en pocs minuts quedarà remullat i perfumat.
3. Munteu els ous amb una batedora de barnilles, juntament amb el sucre i el licor; la barreja ha d’adquirir una textura ferma.
4. Agafeu motllos individuals. Pinteu-los amb oli i empolseu-los amb sucre morè.
5. Ompliu els motllos “per pisos”: el pa, l’ou amb sucre, les panses i les fulletes. Empolseu la part superior amb un xic de sucre morè.
6. Preescalfeu el forn a 210 ºC, introduïu-hi els motllos i deixeu-los coure durant 12 minuts sense obrir, per aconseguir el suflé. Serviu-los immediatament.

Salut!
La Teva Nutricionista

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s