Sobrepès i Obesitat Infantil. Que hem de fer per prevenir-ho?

Posted on Actualizado enn

Com ha de ser l’alimentació de l’infant?

Últimament, hi ha moltes mares preocupades perquè els seus fills no s’acaben tot el que els hi posen al plat, quan en realitat, el que tristament i de manera molt perillosa va en augment és l’Obesitat Infantil. I és que, per fort que sembli, Espanya té el record de Sobrepès i Obesitat en nens d’entre 6 i 9 anys, i es situa en el segon país de la UE, per darrere d’Anglaterra, amb més escolars amb Obesitat o Sobrepès en xifres totals.

La principal causa d’aquesta pandèmia és el sedentarisme, la mida de les racions i una errònia pauta nutricional. Així doncs, l’OMS recomana que l’alimentació saludable dels nostres fills té de complir el següent;

●  El 55% de l’energia de la dieta ha de provenir dels Hidrats de Carboni complexes, com el pa, la pasta, l’arròs i els cereals, preferiblement integrals.

● La ingesta de proteïna no hauria de superar el 36g/dia (nens entre 6 i 9 anys), tot i que la mitja espanyola consumeix 77,7g/dia. L’OMS remarca que una dieta rica en proteïna en nens no ofereix beneficis i presenta una sèrie d’afectes adversos com sobrecàrrega en fetge i ronyons, i un augment del risc de patir Obesitat.

fruites

● Les recomanacions de fibra estan marcades en25g/dia, però en realitat el consum és la meitat. Les principals fonts de fibra són els cereals integrals, la fruita, les verdures,els llegums i els fruits secs.

● Utilitzar els aliments d’origen vegetal com a principal font dietètica d’una dieta ben equilibrada.

Per posar a la pràctica tots aquests punts, és bàsic que prediquem amb l’exemple i intentar compartir 3 àpats en família.

Els bons hàbits dels pares són el primer pas d’una alimentació saludable, I és que, contràriament a què es pensa, si contem tots els àpats d’un any, només el 10% de l’alimentació dels infants es realitza a l’escola.

Que els nostres fills guanyin salut està a les nostres mans.menjar en familia

La Teva Nutricionista.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s